Gdy w domu owoców brak, a jednak zjadłoby się coś zdrowszego, z pomocą przychodzą konfitury. Najlepiej z pewnego źródła. Za pewne źródło uważam zarówno babcię jak i jarmark ekologiczny.
Pełny LunchBox zawierający ten przepis znajdziesz tutaj Ryba nie po grecku. Dorsz na marchewce.
Wydrukuj przepis
Płatki owsiane na mleku migdałowym z konfiturą z jagód
Owsianka w zależności od składników może zmieniać zupełnie swoje oblicze. W wersji ze słodkawym mlekiem migdałowym i nie przesłodzoną konfiturą ekologiczną z jagód jest po prostu pyszna.
Składniki
- 10 łyżek płatków owsianych górskich
- 400 ml mleka migdałowego
- 4 łyżki konfitury z jagód najlepiej słodzonej mocno
Składniki
- 10 łyżek płatków owsianych górskich
- 400 ml mleka migdałowego
- 4 łyżki konfitury z jagód najlepiej słodzonej mocno
|
|
Sposób przygotowania
Płatki zalewam mlekiem i zagotowuję.
Gotuję maksymalnie 5 minut od momentu zawrzenia mieszając od czasu do czasu.
Gdy owsianka jest już gotowa dokładam do niej dwie łyżki konfitury.
Brak komentarzy