przepisy/ śniadanie

Płatki owsiane na mleku migdałowym z konfiturą z jagód

Gdy w domu owoców brak, a jednak zjadłoby się coś zdrowszego, z pomocą przychodzą konfitury. Najlepiej z pewnego źródła. Za pewne źródło uważam zarówno babcię jak i jarmark ekologiczny.

Pełny LunchBox zawierający ten przepis znajdziesz tutaj Ryba nie po grecku. Dorsz na marchewce.

Wydrukuj przepis
Płatki owsiane na mleku migdałowym z konfiturą z jagód
Owsianka w zależności od składników może zmieniać zupełnie swoje oblicze. W wersji ze słodkawym mlekiem migdałowym i nie przesłodzoną konfiturą ekologiczną z jagód jest po prostu pyszna.
Płatki owsiane na mleku migdałowym z konfiturą z jagód | lunchboxodkuchni.pl
Czas przygotowania 3 min
Czas gotowania 5 min
Porcje
Składniki
  • 10 łyżek płatków owsianych górskich
  • 400 ml mleka migdałowego
  • 4 łyżki konfitury z jagód najlepiej słodzonej mocno
Czas przygotowania 3 min
Czas gotowania 5 min
Porcje
Składniki
  • 10 łyżek płatków owsianych górskich
  • 400 ml mleka migdałowego
  • 4 łyżki konfitury z jagód najlepiej słodzonej mocno
Płatki owsiane na mleku migdałowym z konfiturą z jagód | lunchboxodkuchni.pl
Sposób przygotowania
  1. Płatki zalewam mlekiem i zagotowuję.
  2. Gotuję maksymalnie 5 minut od momentu zawrzenia mieszając od czasu do czasu.
  3. Gdy owsianka jest już gotowa dokładam do niej dwie łyżki konfitury.

Podobne wpisy

Brak komentarzy

Zostaw komentarz