Płatki owsiane są tylko bazą. Wszystko to, co zrobimy z nimi w dalszej kolejności wpłynie na to, jak będą smakować na końcu. Również same dodatki możemy podawać w różnej formie. I tak uzyskujemy kolejne oblicze zwykłej owsianki. Dziś z żurawiną i orzechami włoskimi.

A jeśli chcecie zobaczyć pełny LunchBox zawierający ten przepis i więcej zdjęć, chodźcie tutaj Mocy czerwonych krwinek przybywaj
| Czas przygotowania | 10 min |
| Czas gotowania | 5 min |
| Porcje |
|
Składniki
- 8 łyżek płatków owsianych górskich
- 2 łyżki suszonej żurawiny
- 2 łyżki orzechów włoskich
- 2 łyżki miodu
- szczypta soli
- 400 ml wody
Składniki
|
|
Sposób przygotowania
- Płatki z miodem i solą zalewam wodą i zagotowuję.
- Gotuję maksymalnie 5 minut od momentu zawrzenia mieszając od czasu do czasu.
- Orzechy ścieram na tarce o małych oczkach.
- Gdy owsianka jest gotowa, dodaję żurawinę i starte orzechy włoskie.

Brak komentarzy