przepisy/ śniadanie

Pudding kokosowy z nasionami chia i borówką amerykańską

Banalnie prosty, ale niebanalnie zdrowy pudding, a wszystko za sprawą nasion chia, które okrzyknięto tzw „super food”. Bardzo lubię ten pudding za jego wygląd. Czarne nasionka idealnie współgrają z białym mlekiem. Pełny lunchbox zawierający ten przepis znajdziesz tutaj Francuskie wpływy na polskie kurki – quiche z kurkami

Wydrukuj przepis
Pudding kokosowy z nasionami chia i borówką amerykańską
Świeża biel mleka, intensywna czerń nasion chia, a do tego granat borówki amerykańskiej. Eleganckie w wyglądzie, a jednocześnie idealnie wyważone w smaku drugie śniadanie lub podwieczorek.
Pudding z mleczka kokosowego z nasionami chia i borówką amerykańską
Czas przygotowania 5 min
Porcje
porcje
Składniki
  • 400 ml mleka kokosowego 400 ml = 1 puszka
  • 100 ml zwykłego mleka lub wody
  • 2 łyżki miodu
  • 4 łyżki nasion chia
  • borówki amerykańskie tyle, ile masz ochoty
Czas przygotowania 5 min
Porcje
porcje
Składniki
  • 400 ml mleka kokosowego 400 ml = 1 puszka
  • 100 ml zwykłego mleka lub wody
  • 2 łyżki miodu
  • 4 łyżki nasion chia
  • borówki amerykańskie tyle, ile masz ochoty
Pudding z mleczka kokosowego z nasionami chia i borówką amerykańską
Sposób przygotowania
  1. W misce mieszam mleko kokosowe, zwykłe mleko i miód
  2. Do mleka dodaję nasiona chia i dokładnie mieszam
  3. Odstawiam do lodówki na godzinę
  4. Masę przekładam do pojemników, a na wierzch wykładam borówki amerykańskie

Podobne wpisy