przepisy/ śniadanie

Pudding ryżowy na mleku migdałowym z musem z mandarynki z nasionami chia

Mleko migdałowe może nam posłużyć do zrobienia wielu rzeczy, ale ja zdecydowanie najbardziej lubię robić na nim wszelkie płatki. Dziś płatki ryżowe w formie puddingu.

Pełny LunchBox zawierający ten przepis znajdziesz tutaj Leniwa ryba. Sałatka z tuńczykiem.

Wydrukuj przepis
Pudding ryżowy na mleku migdałowym z musem z mandarynki z nasionami chia
Płatki ryżowe idealnie przejmują smak mleka migdałowego. Jednak, żeby nie było za mdło, dodamy trochę mandarynek.
Pudding ryżowy z musem z mandarynki | lunchboxodkuchni.pl
Czas przygotowania 10 min
Czas gotowania 10 min
Porcje
Składniki
  • 4 łyżki płatków ryżowych
  • 0,5 szklanki mleka migdałowego
  • 4 mandarynki
  • 2 łyżki nasion chia
Czas przygotowania 10 min
Czas gotowania 10 min
Porcje
Składniki
  • 4 łyżki płatków ryżowych
  • 0,5 szklanki mleka migdałowego
  • 4 mandarynki
  • 2 łyżki nasion chia
Pudding ryżowy z musem z mandarynki | lunchboxodkuchni.pl
Sposób przygotowania
  1. Płatki ryżowe zalewam zimnym mlekiem i blenduję.
  2. Zblendowane płatki podgrzewam i gotuję maksymalnie 10 minut na małej mocy mieszając od czasu do czasu, żeby nie przywierały do dna.
  3. Mandarynki obieram. Jeśli mają pestki, pozbywam się ich.
  4. Blenduję je i mieszam z nasionami chia.
  5. Gdy pudding jest gotowy, przekładam go do pojemników.
  6. Gdy ostygnie, wykładam na niego mus mandarynkowy.

Podobne wpisy

Brak komentarzy

Zostaw komentarz