przepisy/ śniadanie

Serek wiejski z rzodkiewką i szczypiorkiem

Wiem, że to typowo wiosenne śniadanie i jest na nie delikatnie za wcześnie, ale chyba już trochę tęsknię za tą świeżością w kuchni. Nadszedł okres przetrwania, jeśli chodzi o składniki, więc od czasu do czasu lubię zaszaleć i poudawać, że wiosna już tuż tuż.

Serek wiejski z rzodkiewką i szczypiorkiem | lunchboxodkuchni.pl

A jeśli chcecie zobaczyć pełny lunchbox zawierający ten przepis i więcej zdjęć, zapraszam tutaj Blueberry na Blue Monday

Wydrukuj przepis
Serek wiejski z rzodkiewką i szczypiorkiem
Serek wiejski ma idealną konsystencję do połączenia go z pociętymi w drobną kosteczkę warzywami. Dzięki temu nie musi być nudny. Dziś z rzodkiewką i szczypiorkiem.
Serek wiejski z rzodkiewką i szczypiorkiem - produkty | lunchboxodkuchni.pl
Czas przygotowania 5 min
Porcje
porcje
Składniki
  • 2 małe serki wiejskie 1 mały serek wiejski = 200 g
  • 6 szt. rzodkiewek
  • pęczek szczypiorku
  • sól i pieprz
Czas przygotowania 5 min
Porcje
porcje
Składniki
  • 2 małe serki wiejskie 1 mały serek wiejski = 200 g
  • 6 szt. rzodkiewek
  • pęczek szczypiorku
  • sól i pieprz
Serek wiejski z rzodkiewką i szczypiorkiem - produkty | lunchboxodkuchni.pl
Sposób przygotowania
  1. Rzodkiewkę kroję w małą kostkę.
  2. Szczypiorek siekam w drobne kawałki.
  3. Mieszam serek, rzodkiewkę i szczypiorek. Doprawiam solą i pieprzem.

Podobne wpisy

Brak komentarzy

Zostaw komentarz