Banan i awokado to dwa bardzo gęste owoce, więc w ich połączeniu otrzymujemy masę przypominającą w konsystencji budyń. Nie potrzeba już żadnych innych dodatków, żeby poczuć sytość.
Pełny LunchBox zawierający ten przepis znajdziesz tutaj Kaczka dziwaczka. I kremowy recykling.
Czas przygotowania | 5 min |
Porcje |
|
Składniki
- 0,5 banana
- 1 awokado
- woda mineralna tyle, żeby dopełniła objętość do 1 l
Składniki
|
|
Sposób przygotowania
- Banana obieram i kroję na mniejsze kawałki.
- Awokado kroję na pół i przekręcam połówki w odwrotne strony, by odeszły od siebie. W pestkę wbijam ostry nóż i go przekręcam, żeby w ten sposób "wykręcić" pestkę. Obie połówki wydrążam łyżką i dodaję do banana.
- Blenduję. Wypełniam wodą do objętości 1 l i jeszcze przez chwilę blenduję.
Brak komentarzy