Smoothie jako szybki posiłek jest dobre zarówno latem jak i zimą. W gorące dni możemy się nim schłodzić, w mroźne – podładować baterie witaminami.
A jeśli chcecie zobaczyć pełny lunchbox zawierający ten przepis i więcej zdjęć, zapraszam tutaj Poświąteczny detoks. Smoothie pełne mocy.
Czas przygotowania | 10 min |
Porcje |
|
Składniki
- 1/4 pomelo
- 1 banan
- 1 garść szpinaku baby
- woda tyle, żeby dopełnić objętość do 0,5 l na 1 porcję
Składniki
|
|
Sposób przygotowania
- Pomelo obieram z grubej skórki i oddzielam od siebie łódeczki. Każdej łódeczce obcinam górne sklepienie. Wydobywam miąższ z białych błonek. Nie powinny dostać się do smoothie, ponieważ mają bardzo gorzki smak.
- Banana obieram i kroję w kawałki.
- Szpinak myję i osuszam.
- Blenduję wszystkie składniki razem.
- Jeśli smoothie jest za gęste, dodaję wody i blenduję jeszcze raz.
Brak komentarzy