Tak jak pisałam w poprzednim przepisie z wrapem, nie musi to być szybka i niezdrowa przekąska. Wszystko zależy, czym ją napełnimy. A dziś przyszła mi ochota na krewetki. Co do tego? Może awokado, może feta? Może jedno i drugie i jeszcze trochę warzyw!
Wydrukuj przepis
Wrap z krewetkami, warzywami i fetą
Szybkie danie, ale wypełnione mocą warzyw i lekkimi krewetkami. Do tego słona feta i słodki musztardowy sos. Idealne połączenia smaków.
Czas przygotowania
10min
Czas gotowania
7min
Porcje
Składniki
4plackitortilli
225gkrewetek mrożonych
1awokado
1czerwona papryka
1/2sera feta
4garścierukoli
2łyżkimusztardy sarepskiej
3łyżkioliwy z oliwek
2łyżkimiodu
sól i pieprz
1łyżeczkacurry
1łyżeczkakurkumy
1/2łyżeczkichilli w proszku
Czas przygotowania
10min
Czas gotowania
7min
Porcje
Składniki
4plackitortilli
225gkrewetek mrożonych
1awokado
1czerwona papryka
1/2sera feta
4garścierukoli
2łyżkimusztardy sarepskiej
3łyżkioliwy z oliwek
2łyżkimiodu
sól i pieprz
1łyżeczkacurry
1łyżeczkakurkumy
1/2łyżeczkichilli w proszku
Sposób przygotowania
Krewetki rozmrażam i osuszam.
Podsmażam ok. 7 minut na 1 łyżce rozgrzanej oliwy z oliwek oprószając przyprawami: sól i pieprz, curry, kurkuma, chilli w proszku.
Awokado i paprykę myję, usuwam pestki i kroję na małe kawałki.
Rukolę myję, osuszam i siekam.
Ser feta kroję w kostkę.
Tortillę układam na talerzu, układam na niej warzywa, ser oraz krewetki. Następnie zawijam dolną krawędź, później lewą, a na końcu prawą. Powstały w ten sposób rulonik owijam w jego dolnej części folią aluminiową lub papierem do pieczenia, w taki sposób, by nic nie wysypywało się od dołu.
Musztardę, pozostałą oliwę, miód, szczyptę soli i pieprzu mieszam ze sobą. Dodaję do tortilli na chwilę przed zjedzeniem.
Brak komentarzy