Płatki owsiane prażone ze słonecznikiem z jogurtem naturalnym i granatem
Płatki owsiane jako składnik są dla mnie nieustającym polem do eksperymentów. Lubię zmieniać ich konsystencję i smak. Wystarczy, że delikatnie je podprażymy razem ze słonecznikiem i już mamy do czynienia z zupełnie inną wersją owsianki. Piękny i soczysty granat doda nam kolorytu i słodyczy.
A jeśli chcecie zobaczyć pełny lunchbox zawierający ten przepis i więcej zdjęć, zapraszam tutaj Prażone ziarna i słoneczne curry
Wydrukuj przepis
Płatki owsiane prażone ze słonecznikiem z jogurtem naturalnym i granatem
Niby nic, a tak wiele wnosi do smaku. Prażone płatki owsiane i prażony słonecznik. Do tego lekki jogurt i soczysty granat.
Czas przygotowania
10min
Czas gotowania
7min
Porcje
Składniki
2łyżkiziaren słonecznika
8łyżekpłatków owsianych górskich
2małe jogurty naturalne
1/2owocu granatu
Czas przygotowania
10min
Czas gotowania
7min
Porcje
Składniki
2łyżkiziaren słonecznika
8łyżekpłatków owsianych górskich
2małe jogurty naturalne
1/2owocu granatu
Sposób przygotowania
Płatki i ziarna słonecznika wysypuję na suchą rozgrzaną patelnię.
Prażę ok. 7 minut często mieszając.
Owoc granatu obieram i wydobywam pestki.
Na chwilę przed zjedzeniem mieszam ze sobą jogurt, uprażone płatki i ziarna słonecznika oraz pestki granatu.
Brak komentarzy