Niby taki klasyk, a wystarczy dodać avocado i już robi się bardziej egzotycznie. Dodatkowo używając avocado zamiast majonezu zyskujemy trochę zdrowia. Pełny LunchBox zawierający ten przepis znajdziesz tutaj Orzeźwiające inspiracje. Kuskus z kurczakiem w marynacie imbirowej.
Porcje |
|
Składniki
- 2 bułki wiejskie
- 2 jajka ugotowane na twardo
- 1 avocado
- szczypta kiełków z brokuła
Składniki
|
|
Sposób przygotowania
- Jajka gotuję 8 minut od momentu zawrzenia wody.
- Avocado kroję na pół dookoła pestki. Przekręcam każdą połówkę w odwrotną stronę i oddzielam je od siebie. Ostrym nożem wbijam się w pestkę, żeby ją w ten sposób "wykręcić" w całości. Połówkę razem ze skórką kładę w dłoni i nożem wytyczam plastry od góry (czyli środka avocado) w kierunku dłoni (czyli skórki avocado). Łyżką wydrążam całą połówkę i w ten sposób otrzymuję pojedyncze plastry.