Typowa granola zrobiona jest z płatków owsianych. Dlaczego by jednak nie spróbować innych mieszanek? Tym razem upieczemy płatki jaglane z jabłkiem i cynamonem.
A jeśli chcecie zobaczyć pełny lunchbox zawierający ten przepis i więcej zdjęć, zapraszam tutaj Lekko i na temat
Wydrukuj przepis
Granola jaglana z jabłkiem i cynamonem
Płatki jaglane idealnie łączą się z jabłkiem pod każdą postacią. A upieczone z nim z dodatkiem cynamonu stapiają się w jedną szarlotkową całość.
Składniki
- 2 małe jabłka jedno małe jabłko = ok. 140 g
- 20 łyżek płatków jaglanych błyskawicznych
- 1/2 łyżeczki cynamonu
- 2 łyżki miodu
Składniki
- 2 małe jabłka jedno małe jabłko = ok. 140 g
- 20 łyżek płatków jaglanych błyskawicznych
- 1/2 łyżeczki cynamonu
- 2 łyżki miodu
|
|
Sposób przygotowania
Składniki mieszam tak długo, aż płatki nabiorą wilgoci od miodu i jabłek.
Piekę w 180° C (góra i dół) przez 25 minut mieszając 3 razy w międzyczasie.
Uwaga - granola po ostygnięciu nie zrobi się chrupka, jak w innych przepisach, ze względu na sporą ilość jabłek. Będzie przypominać bardziej masę szarlotkową.
Brak komentarzy