przepisy/ śniadanie

Jogurt naturalny z owocem kaki i wiórkami kokosowymi

Owoc kaki jest tak słodki, że moje ślinianki po prostu od niego wariują. Zdecydowanie preferuję go w połączeniu z czymś delikatnie kwaśnym, np z jogurtem naturalnym. Postanowiłam trochę urozmaicić przepis, który był częścią innego Lunchboxa.

Jogurt naturalny z kaki i wiórkami kokosowymi | lunchboxodkuchni.pl

A jeśli chcecie zobaczyć pełny LunchBox zawierający ten przepis i więcej zdjęć, chodźcie tutaj Nietypowe sposoby na buraka

Wydrukuj przepis
Jogurt naturalny z owocem kaki i wiórkami kokosowymi
Turbo słodycz owocu kaki zrównoważona naturalnym jogurtem z delikatnym dodatkiem w postaci wiórków kokosowych.
Jogurt naturalny z kaki i wiórkami kokosowymi | lunchboxodkuchni.pl
Czas przygotowania 5 min
Porcje
Składniki
  • 360 g jogurtu naturalnego 180 g = 1 mały jogurt w kubeczku
  • 1 duży owoc kaki
  • 2 łyżki wiórków kokosowych
Czas przygotowania 5 min
Porcje
Składniki
  • 360 g jogurtu naturalnego 180 g = 1 mały jogurt w kubeczku
  • 1 duży owoc kaki
  • 2 łyżki wiórków kokosowych
Jogurt naturalny z kaki i wiórkami kokosowymi | lunchboxodkuchni.pl
Sposób przygotowania
  1. Owoc kaki myję, obieram i kroję w kawałki.
  2. Blenduję go z jednym jogurtem.
  3. Do drugiego jogurtu dodaję wiórki kokosowe.
  4. Wykładam do słoiczków na przemian: jogurt z kaki, jogurt z wiórkami i jogurt z kaki. Przystrajam odrobiną wiórków kokosowych.

Podobne wpisy

Brak komentarzy

Zostaw komentarz