przepisy/ śniadanie

Miodowo-cytrynowa kasza manna z granatem

To będzie kolejne typowe – nietypowe drugie śniadanie. Kaszę mannę kojarzę głównie z kolorowymi opakowaniami ohydnie słodkiej kaszki z syntetyczną truskawką, której byłam gorącą fanką pod koniec podstawówki. Nie wiem jak to się stało, nie pytajcie. Za to dzisiaj wiem na pewno, że po pierwsze nie ma potrzeby dodawać do wszystkiego cukru, a po drugie każde płatki czy kasza spokojnie obchodzą się bez mleka. Także taki twist. Będzie tylko woda, cytryna, miód. W przepisie podaję proporcje, ale najlepiej będzie, jeśli cytrynę i miód dodacie według własnego uznania.

A jeśli chcecie zobaczyć pełny lunchbox zawierający ten przepis i więcej zdjęć, zapraszam tutaj Kalafior pod przykrywką i deserowa kasza manna

Kasza manna miodowo-cytrynowa z granatem | lunchboxodkuchni.pl

Wydrukuj przepis
Miodowo-cytrynowa kasza manna z granatem
Miodowo-cytrynowy pudding z kaszy manny, który schłodzony z powodzeniem zastąpi niejedno ciasto na deser.
Kasza manna miodowo-cytrynowa z granatem | lunchboxodkuchni.pl
Czas przygotowania 3 min
Czas gotowania 5 min
Porcje
Składniki
  • 4 łyżki kaszy manny
  • 1 szklanka wody
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 1/2 owocu granatu
Czas przygotowania 3 min
Czas gotowania 5 min
Porcje
Składniki
  • 4 łyżki kaszy manny
  • 1 szklanka wody
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 1/2 owocu granatu
Kasza manna miodowo-cytrynowa z granatem | lunchboxodkuchni.pl
Sposób przygotowania
  1. Kaszę z wodą podgrzewam na małej mocy mieszając ok. 5 minut do zgęstnienia.
  2. Gdy skończę gotować kaszę, dodaję miód i sok z cytryny i dokładnie mieszam.
  3. Gotową masę wykładam do pojemników, a na jej wierzchu układam pestki granatu.

Podobne wpisy

Brak komentarzy

Zostaw komentarz