Niektóre produkty idealnie zgrywają się ze sobą pod względem smaku i bardzo podobnie sprawa ma się z ich wyglądem. Intuicyjnie można wyczuć, że będzie z nich coś smacznego. Tak właśnie jest z orzechami włoskimi i daktylami. Ich smaki stanowią dobrą kontrę dla siebie, a barwy idealnie uzupełniają.
A jeśli chcecie zobaczyć pełny lunchbox zawierający ten przepis i więcej zdjęć, zapraszam tutaj Zimowe ostatki czyli białe warzywa i błysk granatu
Wydrukuj przepis
Owsianka z daktylami i orzechami włoskimi
Słodycz daktyli zrównoważona lekką goryczą i wytrawnym smakiem orzechów włoskich, a wszystko to na dobre rozpoczęcie dnia, czyli na śniadanie.
Składniki
- 10 łyżek płatków orkiszowych
- 8 szt daktyli
- 2 łyżki orzechów włoskich
- 400 ml wody
Składniki
- 10 łyżek płatków orkiszowych
- 8 szt daktyli
- 2 łyżki orzechów włoskich
- 400 ml wody
|
|
Sposób przygotowania
Płatki zalewam wodą i zagotowuję.
Gotuję ok. 3 minuty od momentu zawrzenia na małej mocy mieszając od czasu do czasu.
Daktyle tnę na paseczki, a orzechy siekam. Dodaję je do owsianki na chwilę przed zjedzeniem.
Brak komentarzy