przepisy/ śniadanie

Owsianka z daktylami i orzechami włoskimi

Niektóre produkty idealnie zgrywają się ze sobą pod względem smaku i bardzo podobnie sprawa ma się z ich wyglądem. Intuicyjnie można wyczuć, że będzie z nich coś smacznego. Tak właśnie jest z orzechami włoskimi i daktylami. Ich smaki stanowią dobrą kontrę dla siebie, a barwy idealnie uzupełniają.

Owsianka z daktylami i orzechami włoskimi | lunchboxodkuchni.pl

A jeśli chcecie zobaczyć pełny lunchbox zawierający ten przepis i więcej zdjęć, zapraszam tutaj Zimowe ostatki czyli białe warzywa i błysk granatu

Wydrukuj przepis
Owsianka z daktylami i orzechami włoskimi
Słodycz daktyli zrównoważona lekką goryczą i wytrawnym smakiem orzechów włoskich, a wszystko to na dobre rozpoczęcie dnia, czyli na śniadanie.
Owsianka z daktylami i orzechami włoskimi | lunchboxodkuchni.pl
Czas przygotowania 5 min
Czas gotowania 3 min
Porcje
Składniki
  • 10 łyżek płatków orkiszowych
  • 8 szt daktyli
  • 2 łyżki orzechów włoskich
  • 400 ml wody
Czas przygotowania 5 min
Czas gotowania 3 min
Porcje
Składniki
  • 10 łyżek płatków orkiszowych
  • 8 szt daktyli
  • 2 łyżki orzechów włoskich
  • 400 ml wody
Owsianka z daktylami i orzechami włoskimi | lunchboxodkuchni.pl
Sposób przygotowania
  1. Płatki zalewam wodą i zagotowuję.
  2. Gotuję ok. 3 minuty od momentu zawrzenia na małej mocy mieszając od czasu do czasu.
  3. Daktyle tnę na paseczki, a orzechy siekam. Dodaję je do owsianki na chwilę przed zjedzeniem.

Podobne wpisy

Brak komentarzy

Zostaw komentarz