Zaskakujące połączenie, które w efekcie daje niesamowity smak. Składniki, którym wcześniej nie było po drodze nagle okazały się być idealnym uzupełnieniem. Jestem pewna, że gdyby w ten sposób podano mi owsiankę, gdy byłam dzieckiem, do dziś byłaby moją ulubioną potrawą! Pełny lunchbox zawierający ten przepis znajdziesz tutaj Znienawidzone smaki dzieciństwa. Zupa ogórkowa.
Wydrukuj przepis
Pudding z masła orzechowego i płatków owsianych
Kto by się spodziewał, że owsiane płatki tak dobrze smakują z masłem orzechowym? A jednak! Dodatkowo konsystencja puddingu sprawia, że w ogóle nie czujemy, że jemy owsiankę.
Składniki
- 6 łyżek płatków owsianych górskich
- 1 łyżka masła orzechowego
- 1 łyżka miodu
- 400 ml mleka 300 ml = duży kubek
- 1 brzoskwinia
Składniki
- 6 łyżek płatków owsianych górskich
- 1 łyżka masła orzechowego
- 1 łyżka miodu
- 400 ml mleka 300 ml = duży kubek
- 1 brzoskwinia
|
|
Sposób przygotowania
Zimne mleko, płatki, masło orzechowe i miód wkładamy do wysokiego pojemnika i blendujemy.
Zblendowaną masę podgrzewamy na małym ogniu.
Gotujemy maksymalnie 10 minut na małym ogniu mieszając.
Gdy masa zgęstnieje ściągamy ją z kuchenki, przekładamy do pojemnika i odstawiamy do wystudzenia.
Gdy masa wystygnie i stężeje wykładamy na nią zblendowaną brzoskwinię.