przepisy/ śniadanie

Pudding z masła orzechowego i płatków owsianych

Zaskakujące połączenie, które w efekcie daje niesamowity smak. Składniki, którym wcześniej nie było po drodze nagle okazały się być idealnym uzupełnieniem. Jestem pewna, że gdyby w ten sposób podano mi owsiankę, gdy byłam dzieckiem, do dziś byłaby moją ulubioną potrawą! Pełny lunchbox zawierający ten przepis znajdziesz tutaj Znienawidzone smaki dzieciństwa. Zupa ogórkowa.

Wydrukuj przepis
Pudding z masła orzechowego i płatków owsianych
Kto by się spodziewał, że owsiane płatki tak dobrze smakują z masłem orzechowym? A jednak! Dodatkowo konsystencja puddingu sprawia, że w ogóle nie czujemy, że jemy owsiankę.
Pudding z płatków owsianych i masła orzechowego z musem z brzoskwini | lunchboxodkuchni.pl
Czas przygotowania 5 min
Czas gotowania 10 min
Porcje
porcje
Składniki
  • 6 łyżek płatków owsianych górskich
  • 1 łyżka masła orzechowego
  • 1 łyżka miodu
  • 400 ml mleka 300 ml = duży kubek
  • 1 brzoskwinia
Czas przygotowania 5 min
Czas gotowania 10 min
Porcje
porcje
Składniki
  • 6 łyżek płatków owsianych górskich
  • 1 łyżka masła orzechowego
  • 1 łyżka miodu
  • 400 ml mleka 300 ml = duży kubek
  • 1 brzoskwinia
Pudding z płatków owsianych i masła orzechowego z musem z brzoskwini | lunchboxodkuchni.pl
Sposób przygotowania
  1. Zimne mleko, płatki, masło orzechowe i miód wkładamy do wysokiego pojemnika i blendujemy.
  2. Zblendowaną masę podgrzewamy na małym ogniu.
  3. Gotujemy maksymalnie 10 minut na małym ogniu mieszając.
  4. Gdy masa zgęstnieje ściągamy ją z kuchenki, przekładamy do pojemnika i odstawiamy do wystudzenia.
  5. Gdy masa wystygnie i stężeje wykładamy na nią zblendowaną brzoskwinię.

Podobne wpisy