lunch/ przepisy

Quiche z krewetkami i sosem na bazie kremu z dyni

Świetny sposób na wykorzystanie kremu z dyni, który kochamy, ale którego zawsze jest za dużo. Przepis dla odważnych, choć odważniej wygląda niż smakuje. Pełny lunchbox zawierający ten przepis znajdziesz tutaj Pomarańczowa rewolucja. Quiche z krewetkami i sosem na bazie zupy dyniowej.

Wydrukuj przepis
Quiche z krewetkami na bazie kremu z dyni
Jak długo można jeść zupę dyniową... Zamieńmy ją w nietuzinkową quiche. Dynia, imbir, krewetki - przecież to połączenie doskonałe!
Quiche z krewetkami i sosem na bazie zupy dyniowej | lunchboxodkuchni.pl
Czas przygotowania 20 min
Czas oczekiwania 20 min
Porcje
porcje
Składniki
  • 275 g ciasta francuskiego 275 g = ciasto francuskie z Lidla
  • 225 g krewetek mrożonych 225 g = opakowanie krewetek z Lidla
  • 200 g sera typu bałkańskiego 200 g = opakowanie sera typu bałkańskiego z Lidla
  • 150 ml zupy dyniowej przygotowanej wcześniej
  • 2 łyżki miodu
  • 1 łyżka startego świeżego imbiru
  • natka pietruszki
Czas przygotowania 20 min
Czas oczekiwania 20 min
Porcje
porcje
Składniki
  • 275 g ciasta francuskiego 275 g = ciasto francuskie z Lidla
  • 225 g krewetek mrożonych 225 g = opakowanie krewetek z Lidla
  • 200 g sera typu bałkańskiego 200 g = opakowanie sera typu bałkańskiego z Lidla
  • 150 ml zupy dyniowej przygotowanej wcześniej
  • 2 łyżki miodu
  • 1 łyżka startego świeżego imbiru
  • natka pietruszki
Quiche z krewetkami i sosem na bazie zupy dyniowej | lunchboxodkuchni.pl
Sposób przygotowania
  1. Rozmrażam i oczyszczam krewetki z ogonków i nieczystości
  2. Kroję je na mniejsze kawałki
  3. Kroję ser w kostkę
  4. Rozgrzewam piekarnik do 200° C na termoobiegu wraz z blachą, na której zaraz będę piekła quiche
  5. Do kremu z dyni dodaję miód i imbir i dokładnie mieszam
  6. Gorącą blachę wykładam pergaminem i rozwijam na niej ciasto francuskie
  7. Nakłuwam ciasto widelcem i smaruję sosem
  8. Wykładam równomiernie krewetkami i serem
  9. Piekę na termoobiegu w 200° C przez 20 minut
  10. Po wyciągnięciu quiche z piekarnika posypuję świeżo posiekaną natką pietruszki

Podobne wpisy