Kolejna kombinacja koktajlowa. Nie znudzą mi się one chyba nigdy. Tym bardziej, że jest to rewelacyjny sposób na zabranie ze sobą do pracy owoców, bez potrzeby bawienia się z ich obieraniem w biurowej kuchni, gdzie wszyscy mi patrzą na ręce.
A jeśli chcecie zobaczyć pełny lunchbox zawierający ten przepis i więcej zdjęć, zapraszam tutaj Prażone ziarna i słoneczne curry
Czas przygotowania | 10 min |
Porcje |
|
Składniki
- 1 awokado
- 1/2 pomelo
- woda tyle, żeby dopełnić objętość do 0,5 l na 1 porcję
Składniki
|
|
Sposób przygotowania
- Pomelo obieram z grubej skórki i oddzielam od siebie łódeczki. Każdej łódeczce obcinam górne sklepienie. Wydobywam miąższ z białych błonek. Nie powinny dostać się do smoothie, ponieważ mają bardzo gorzki smak.
- Awokado kroję na pół wokół pestki i przekręcam połówki w odwrotne strony, by odeszły od siebie. Połówkę bez pestki wydrążam łyżką i dodaję do pomelo.
- Owoce blenduję.
- Dodaję tyle wody, żeby razem z resztą składników wypełniła objętość 1 l i jeszcze raz blenduję.
Brak komentarzy