przepisy/ śniadanie

Pudding czekoladowo-pomarańczowy z karobem

Mówią, że są zdrowsze zamienniki kakao i mówią, że to karob. Piszą, że jest o 1/3 mniej kaloryczny i ma 3 razy więcej wapnia a 7 razy mniej tłuszczu. Spróbowałam. Przekonali mnie. Wyszło przepyszne!

A jeśli chcecie zobaczyć pełny lunchbox zawierający ten przepis i więcej zdjęć, zapraszam tutaj Nie komplikuj, czyli prosto pomidorowo

Pudding czekoladowo-pomarańczowy | lunchboxodkuchni.pl

Wydrukuj przepis
Pudding czekoladowo-pomarańczowy z karobem
Czekoladowy pudding na bazie jogurtu naturalnego i płatków owsianych, z karobem zamiast kakao, a przede wszystkim z dodatkiem aromatycznych pomarańczy.
Pudding czekoladowo-pomarańczowy | lunchboxodkuchni.pl
Czas przygotowania 10 min
Porcje
Składniki
  • 2 małe jogurty naturalne
  • 10 łyżek płatków owsianych górskich
  • 2 łyżki karobu
  • 2 łyżki syropu z agawy może być również miód
  • 1 pomarańcza
  • kawałek ciemnej czekolady opcjonalnie do starcia na wiórki do dekoracji
Czas przygotowania 10 min
Porcje
Składniki
  • 2 małe jogurty naturalne
  • 10 łyżek płatków owsianych górskich
  • 2 łyżki karobu
  • 2 łyżki syropu z agawy może być również miód
  • 1 pomarańcza
  • kawałek ciemnej czekolady opcjonalnie do starcia na wiórki do dekoracji
Pudding czekoladowo-pomarańczowy | lunchboxodkuchni.pl
Sposób przygotowania
  1. Pomarańczę sparzam wrzątkiem, wycieram papierowym ręcznikiem i ścieram pomarańczową skórkę na tarce, a ze środka wyciskam sok.
  2. Wszystkie składniki: sok z pomarańczy, jogurty, płatki owsiane, karob, syrop z agawy blenduję.
  3. Kostkę ciemnej czekolady ścieram na tarce.
  4. Pudding przekładam do słoiczków, posypując go skórką z pomarańczy i wiórkami z czekolady.

Podobne wpisy

Brak komentarzy

Zostaw komentarz