przepisy/ śniadanie

Bułka maślana z twarogiem i białą rzodkiewką

Pamiętacie jeszcze taki zwykły biały ser, który kupowało się na wagę? Pani ekspedientka kroiła go razem z papierem wielkim nożem i wrzucała na tą szarą wagę… Eh to były czasy. Dziś zwykle kupujemy już ładnie poporcjowany i zapakowany twaróg, w wersji kolorystycznej zależnej od zawartości tłuszczu. Smak też już trochę inny niż kiedyś, ale cóż, wykorzystajmy to, co jest.

A jeśli chcecie zobaczyć pełny lunchbox zawierający ten przepis i więcej zdjęć, zapraszam tutaj Nie komplikuj, czyli prosto pomidorowo

Bułka maślana z twarogiem i białą rzodkwią | lunchboxodkuchni.pl

Wydrukuj przepis
Bułka maślana z twarogiem i białą rzodkiewką
Delikatnie słodka bułka maślana z delikatnie kwaśnym twarogiem, a do tego lekko ostra rzodkiew i świeży szczypiorek. Prosto i smacznie.
Bułka maślana z twarogiem i białą rzodkwią | lunchboxodkuchni.pl
Czas przygotowania 5 min
Porcje
Składniki
  • 2 bułki maślane
  • 200 g twarogu tłustego
  • 1/2 białej rzodkwi
  • pęczek szczypiorku
Czas przygotowania 5 min
Porcje
Składniki
  • 2 bułki maślane
  • 200 g twarogu tłustego
  • 1/2 białej rzodkwi
  • pęczek szczypiorku
Bułka maślana z twarogiem i białą rzodkwią | lunchboxodkuchni.pl
Sposób przygotowania
  1. Składasz bułę tak, jak lubisz!

Podobne wpisy

Brak komentarzy

Zostaw komentarz