Owoc kaki jest tak słodki, że moje ślinianki po prostu od niego wariują. Zdecydowanie preferuję go w połączeniu z czymś delikatnie kwaśnym, np z jogurtem naturalnym. Postanowiłam trochę urozmaicić przepis, który był częścią innego Lunchboxa.
A jeśli chcecie zobaczyć pełny LunchBox zawierający ten przepis i więcej zdjęć, chodźcie tutaj Nietypowe sposoby na buraka
Czas przygotowania | 5 min |
Porcje |
|
Składniki
- 360 g jogurtu naturalnego 180 g = 1 mały jogurt w kubeczku
- 1 duży owoc kaki
- 2 łyżki wiórków kokosowych
Składniki
|
|
Sposób przygotowania
- Owoc kaki myję, obieram i kroję w kawałki.
- Blenduję go z jednym jogurtem.
- Do drugiego jogurtu dodaję wiórki kokosowe.
- Wykładam do słoiczków na przemian: jogurt z kaki, jogurt z wiórkami i jogurt z kaki. Przystrajam odrobiną wiórków kokosowych.
Brak komentarzy