przepisy/ śniadanie

Smoothie z pomelo, banana i szpinaku

Smoothie jako szybki posiłek jest dobre zarówno latem jak i zimą. W gorące dni możemy się nim schłodzić, w mroźne – podładować baterie witaminami.

Smoothie z pomelo, banana i szpinaku | lunchboxodkuchni.pl

A jeśli chcecie zobaczyć pełny lunchbox zawierający ten przepis i więcej zdjęć, zapraszam tutaj Poświąteczny detoks. Smoothie pełne mocy.

Wydrukuj przepis
Smoothie z pomelo, banana i szpinaku
Orzeźwiające pomelo, energetyczny banan, a do tego oszałamiający kolor szpinaku.
Smoothie z pomelo, banan i szpinaku | lunchboxodkuchni.pl
Czas przygotowania 10 min
Porcje
Składniki
  • 1/4 pomelo
  • 1 banan
  • 1 garść szpinaku baby
  • woda tyle, żeby dopełnić objętość do 0,5 l na 1 porcję
Czas przygotowania 10 min
Porcje
Składniki
  • 1/4 pomelo
  • 1 banan
  • 1 garść szpinaku baby
  • woda tyle, żeby dopełnić objętość do 0,5 l na 1 porcję
Smoothie z pomelo, banan i szpinaku | lunchboxodkuchni.pl
Sposób przygotowania
  1. Pomelo obieram z grubej skórki i oddzielam od siebie łódeczki. Każdej łódeczce obcinam górne sklepienie. Wydobywam miąższ z białych błonek. Nie powinny dostać się do smoothie, ponieważ mają bardzo gorzki smak.
  2. Banana obieram i kroję w kawałki.
  3. Szpinak myję i osuszam.
  4. Blenduję wszystkie składniki razem.
  5. Jeśli smoothie jest za gęste, dodaję wody i blenduję jeszcze raz.

Podobne wpisy

Brak komentarzy

Zostaw komentarz