Granola ma to do siebie, że kombinować z nią można na tysiąc sposobów. Dziś postanowiłam postawić nie na ilość, a na jakość. Skład jest wręcz ascetyczny. Dzięki temu otrzymujemy smak zbliżony do klasycznych sezamków. Kto je lubi ręka do góry!
A jeśli chcecie zobaczyć pełny lunchbox zawierający ten przepis i więcej zdjęć, zapraszam tutaj Kalafior pod przykrywką i deserowa kasza manna
Wydrukuj przepis
Jogurt z granolą sezamową
Wytrawny lekki jogurt i słodka orkiszowo-sezamowa granola. Nie ilość, a jakość!
Składniki
- 2 małe jogurty naturalne
- 2 łyżki płatków orkiszowych
- 2 łyżki sezamu
- 2 łyżki miodu
Składniki
- 2 małe jogurty naturalne
- 2 łyżki płatków orkiszowych
- 2 łyżki sezamu
- 2 łyżki miodu
|
|
Sposób przygotowania
Rozgrzewam piekarnik do 190° C.
Wszystkie składniki mieszam ze sobą i wykładam na pergamin do pieczenia.
Piekę ok. 10 minut mieszając w międzyczasie co najmniej raz.
Gry granola ostygnie, układam ją na wierzchu jogurtu przełożonego do słoiczków.
Brak komentarzy