Dziś znów kremowa i bardzo lekka jaglanka. Dodatków prawie jak na lekarstwo, za to bardzo estetycznie i wartościowo.
A jeśli chcecie zobaczyć pełny lunchbox zawierający ten przepis i więcej zdjęć, zapraszam tutaj Hipsterska ogórkowa i pulpet squad
Wydrukuj przepis
Jaglanka z jagodami goji i wiórkami kokosowymi na mleku migdałowym
Mleko migdałowe dodaje jaglance delikatnego słodkawego posmaku, ale jednocześnie nie przytłacza jej. Jagody goji równoważą zarówno swoją kwaskowatością jak i pięknym kolorem.
Składniki
- 10 łyżek płatków jaglanych błyskawicznych
- 4 łyżki suszonych jagód goji
- 4 łyżeczki wiórków kokosowych
- 2 szklanki mleka migdałowego
Składniki
- 10 łyżek płatków jaglanych błyskawicznych
- 4 łyżki suszonych jagód goji
- 4 łyżeczki wiórków kokosowych
- 2 szklanki mleka migdałowego
|
|
Sposób przygotowania
Do płatków dodaję jagody goji i mleko i zagotowuję. Gotuję maksymalnie 5 minut na małej mocy często mieszając.
Chwilę przed zjedzeniem dodaję wiórki kokosowe.
Brak komentarzy