przepisy/ śniadanie

Jaglanka z jagodami goji i wiórkami kokosowymi na mleku migdałowym

Dziś znów kremowa i bardzo lekka jaglanka. Dodatków prawie jak na lekarstwo, za to bardzo estetycznie i wartościowo.

Jaglanka z jagodami goji i wiórkami kokosowymi | lunchboxodkuchni.pl

A jeśli chcecie zobaczyć pełny lunchbox zawierający ten przepis i więcej zdjęć, zapraszam tutaj Hipsterska ogórkowa i pulpet squad

Wydrukuj przepis
Jaglanka z jagodami goji i wiórkami kokosowymi na mleku migdałowym
Mleko migdałowe dodaje jaglance delikatnego słodkawego posmaku, ale jednocześnie nie przytłacza jej. Jagody goji równoważą zarówno swoją kwaskowatością jak i pięknym kolorem.
Jaglanka z jagodami goji i wiórkami kokosowymi | lunchboxodkuchni.pl
Czas przygotowania 3 min
Czas gotowania 5 min
Porcje
Składniki
  • 10 łyżek płatków jaglanych błyskawicznych
  • 4 łyżki suszonych jagód goji
  • 4 łyżeczki wiórków kokosowych
  • 2 szklanki mleka migdałowego
Czas przygotowania 3 min
Czas gotowania 5 min
Porcje
Składniki
  • 10 łyżek płatków jaglanych błyskawicznych
  • 4 łyżki suszonych jagód goji
  • 4 łyżeczki wiórków kokosowych
  • 2 szklanki mleka migdałowego
Jaglanka z jagodami goji i wiórkami kokosowymi | lunchboxodkuchni.pl
Sposób przygotowania
  1. Do płatków dodaję jagody goji i mleko i zagotowuję. Gotuję maksymalnie 5 minut na małej mocy często mieszając.
  2. Chwilę przed zjedzeniem dodaję wiórki kokosowe.

Podobne wpisy

Brak komentarzy

Zostaw komentarz