Mówią, że są zdrowsze zamienniki kakao i mówią, że to karob. Piszą, że jest o 1/3 mniej kaloryczny i ma 3 razy więcej wapnia a 7 razy mniej tłuszczu. Spróbowałam. Przekonali mnie. Wyszło przepyszne!
A jeśli chcecie zobaczyć pełny lunchbox zawierający ten przepis i więcej zdjęć, zapraszam tutaj Nie komplikuj, czyli prosto pomidorowo
Czas przygotowania | 10 min |
Porcje |
|
Składniki
- 2 małe jogurty naturalne
- 10 łyżek płatków owsianych górskich
- 2 łyżki karobu
- 2 łyżki syropu z agawy może być również miód
- 1 pomarańcza
- kawałek ciemnej czekolady opcjonalnie do starcia na wiórki do dekoracji
Składniki
|
|
Sposób przygotowania
- Pomarańczę sparzam wrzątkiem, wycieram papierowym ręcznikiem i ścieram pomarańczową skórkę na tarce, a ze środka wyciskam sok.
- Wszystkie składniki: sok z pomarańczy, jogurty, płatki owsiane, karob, syrop z agawy blenduję.
- Kostkę ciemnej czekolady ścieram na tarce.
- Pudding przekładam do słoiczków, posypując go skórką z pomarańczy i wiórkami z czekolady.
Brak komentarzy