przepisy/ śniadanie

Zielone smoothie z jabłkiem

Nasze dobre polskie jabłko jest super elastycznym owocem. Idealnie komponuje się z rozgrzewającymi przyprawami w zimie, jak i orzeźwiającymi smakami latem. Dzisiaj w pośredniej wiosennej i zielonej kompozycji.

Jeśli chcecie zobaczyć więcej zdjęć i cały lunchbox zawierający to danie, zajrzyjcie tutaj Krewetki mango curry, egzotyczne pomarańcze i polskie jabłka

Smoothie z jabłka, avocado i szpinaku | lunchboxodkuchni.pl

Wydrukuj przepis
Zielone smoothie z jabłkiem
Nasze pyszne polskie jabłko z pełnymi mocy awokado i szpinakiem.
Smoothie z jabłka, avocado i szpinaku | lunchboxodkuchni.pl
Czas przygotowania 10 min
Porcje
Składniki
  • 1 awokado
  • 2 jabłka
  • 2 garści szpinaku baby
  • sok z 1/2 cytryny
  • 1 cm korzenia imbiru
  • tyle wody, żeby dopełnić objętość do 0,5 l na 1 porcję
Czas przygotowania 10 min
Porcje
Składniki
  • 1 awokado
  • 2 jabłka
  • 2 garści szpinaku baby
  • sok z 1/2 cytryny
  • 1 cm korzenia imbiru
  • tyle wody, żeby dopełnić objętość do 0,5 l na 1 porcję
Smoothie z jabłka, avocado i szpinaku | lunchboxodkuchni.pl
Sposób przygotowania
  1. Jabłka obieram ze skórki, pozbywam się gniazd nasiennych i kroję na kawałki.
  2. Awokado nacinam dookoła wzdłuż dłuższego boku, przekręcam połówki w odwrotne strony i odciągam je od siebie. Wydrążam miąższ łyżką i kroję na mniejsze kawałki.
  3. Imbir obieram ze skórki i kroję na kawałki.
  4. Liście szpinaku myję i osuszam.
  5. Wszystkie składniki wkładam do wysokiego naczynia i blenduję.
  6. Dodaję wodę i mieszam dokładnie.

Podobne wpisy

Brak komentarzy

Zostaw komentarz